Лютневі опади лише частково поповнили запаси води в Крим

Лютневі опади лише частково поповнили запаси води в Крим

Укрінформ
В окупованому Криму лютневі опади лише частково виправдали сподівання на поповнення річок і водосховищ півострова. Рівень води в більшості пересохлих селевих річок Алушти, Судака і Феодосії не змінився.

Про це йдеться в огляді підконтрольного Росії "Кримського управління з гідрометеорології і моніторингу довкілля", передає Укрінформ.

"Танення снігозапасів, яке іноді супроводжується випаданням дощів, сприяло підвищенню рівнів води переважно річок північного передгір'я на 1-34 см. Максимальні витрати води в річках Бельбек, Чорна і Коккозка короткочасно збільшувалися до 4.02-17.0 куб.м/сек. У басейнах більшості селевих річок округів Алушта, Судак і Феодосія зберігалося пересихання", - повідомляється за підсумками огляду.

Відзначається, що найвищий рівень опадів у Криму спостерігався у північному передгір'ї 40.8-41.5 мм (112-146% норми), найменший - на Південному березі Криму: 20.2-27.2 мм (41-45% норми). Недобір опадів спостерігався також у Кримських горах.

Читайте також: Інкерманське водосховище в окупованому Криму перетворюється на калюжу

На початок весни загальний сумарний обсяг води у водосховищах, розташованих у руслах річок, становить 48.308 млн куб. м, що на 12.256 млн куб.м більше, ніж місяць тому, і на 11.636 млн куб. м більше, ніж на початок зими.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму сумарний запас води до кінця 2020 року становив 31,3 млн кубометрів, що на 61 млн кубометрів менше, ніж рік тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-