Дніпровська вода потрібна Росії, щоб витіснити кримських татар з півострова - Чубаров

Дніпровська вода потрібна Росії, щоб витіснити кримських татар з півострова - Чубаров

Укрінформ
Всі, хто ратує за поставку дніпровської води до Криму, ратують за те, що російська колоніальна влада витісняє кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу ДОМ.

"Якщо говорити про питну воду власне для населення Криму, то її в Криму достатньо. Необхідно тільки лише її збирати, використовувати раціонально. У Криму не вистачає води для того, щоб колонізувати його у всіх напрямах і, в першу чергу, заселяти Крим сотнями, сотнями тисяч громадян Росії ", - акцентував Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час робочої поїздки в Херсон заявляв, що тих обсягів води, які сьогодні доступні в Криму, достатні для забезпечення потреб у воді для громадян. Це підтверджують фахівці і вчені. А проблема - штучно створена окупантом.

Читайте також: Чубаров заявляє про нову хвилю політичних переслідувань Росією кримських татар

З 7 вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах окупованого Росією Криму через посуху і обміління водоймищ почався третій етап обмежень подачі води. Перший етап стартував з опівночі 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів. З 2 вересня ввели другий етап обмежень - встановили погодинний графік подачі води.

Українська влада неодноразово заявляла, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-