РФ намагається перетворити Азовське море на “власне озеро” - Джапарова

РФ намагається перетворити Азовське море на “власне озеро” - Джапарова

Укрінформ
Росія хоче перетворити Азовське море на «власне озеро», мілітаризувала Крим і наростила там військову присутність, тримаючи в Чорному морі шість підводних човнів.

Як передає Укрінформ, про це перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова сказала в інтерв’ю турецькому інформаційному агентству Demirören.

«Сьогодні Росія хоче перетворити Азовське море на власне озеро. Наскільки нам відомо, нині Росія має 6 підводних човнів у Чорному морі. Крим перетворився на військову базу Росії. Усі країни навколо цієї бази мають усвідомлювати агресивну політику Росії щодо контролю над регіоном», - підкреслила Джапарова.

Вона нагадала про те, що у зв’язку з цим Україною було ініційовано заснування Кримської платформи.

«Думаю, що Туреччина є однією з 5 країн, які найбільше прагнуть долучитися до цієї платформи. Ми плануємо щороку проводити у Києві Кримський саміт, на якому зможуть зустрітися лідери країн. Окупація Криму – це не внутрішнє питання, а тема, яка стосується країн Чорноморського регіону та Азовського моря. Військова стратегія Росії направлена на Близький Схід та Північну Африку. Крим для них є військовою базою на цьому шляху», - сказала дипломатка.

Читайте також: Росія витрачає мільярди доларів на пропагандистські конференції в окупованому Криму — Джапарова

Вона нагадала також про успішні проєкти двосторонньої українсько-турецької співпраці у військовій сфері, зокрема з постачання турецькою компанією Aselsan засобів зв’язку для ЗСУ, модернізації турецької бронетехніки за допомогою українських комплексів активного та реактивного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-