Денісова просить Москалькову розібратися, куди етапували

Денісова просить Москалькову розібратися, куди етапували "українських диверсантів"

Укрінформ
Український обмудсмен Людмила Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової щодо встановлення місцеперебування Володимира Дудки та Олексія Бессарабова.
Про це Денісова написала у Facebook.

"На сьогодні місцеперебування громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова – невідоме. У зв’язку з цим, невідкладно звернулася до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити заходів щодо встановлення місцеперебування Володимира Дудки та Олексія Бессарабова для подальшого інформування рідних та адвокатів", - написала вона.

З посиланням на отриману інформацію від рідних та адвокатів Денісова зазначила, що наприкінці вересня Дудку і Бессарабова вивезли з пенітенціарного закладу на території тимчасово окупованого Криму, і де вони наразі перебувають - невідомо.

"15 жовтня 2019 року у Верховному суді РФ має відбутися розгляд апеляції", - нагадала Денісова

Як повідомляв Укрінформ, у вересні стало відомо, що засуджених у окупованому Криму за сфабрикованою ФСБ «справою диверсантів» севастопольців Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапують із СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримало в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.

18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.

Читайте також: Родичам досі не відоме місцезнаходження Дудки та Бессарабова

4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного.

8 жовтня Ілля Дудка, син Володимира Дудки, повідомив, що родичам досі невідоме місцезнаходження засуджених в окупованому Криму у «справі диверсантів» Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-