«Український диверсант» Захтей написав Путіну прохання про помилування

«Український диверсант» Захтей написав Путіну прохання про помилування

Укрінформ
Засуджений в анексованому Криму до 6,5 років колонії суворого режиму у справі «українських диверсантів» Андрій Захтей написав прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Про це «Крим.Реаліям» повідомила дружина Захтея Оксана.

За її словами, таке рішення Захтей прийняв після того, як дізнався, що його не включили до списків на обмін утримуваними особами між Україною та Росією, який відбувся 7 вересня.

«Про рішення Андрія написати лист з проханням про помилування я дізналася від адвоката. Лист вже надіслано. Це не просте рішення, Андрій його прийняв після того, як дізнався, що його немає в списках на обмін», - розповіла вона.

Оксана Захтей підкреслила, що і чоловік, і вона сама щасливі за в'язнів, які повернулися в Україну. «Я хочу сказати, що ми щиро раді за всіх, хто опинився на волі, особливо за їхні сім'ї. Власне, такими ж мотивами було продиктоване рішення Андрія. Він використовує будь-який шанс, аби швидше опинитися вдома з рідними», - додала вона.

У липні Оксана Захтей відвідала чоловіка у колонії №1 Сімферополя, після чого повідомила про погіршення стану здоров'я українця.

У лютому 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму та штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тис. грн).

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня у Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові.

Російські спецслужби заявляли, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Пізніше Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова обвинуваченого від адвоката за угодою.

Влада України заперечувала російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Читайте також: В "українського диверсанта" Захтея погіршилося здоров'я

7 вересня 2019 року в рамках обміну в Україну повернулися 35 утримуваних росіянами українців, до Росії передали 35 російських та українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини, аж до зради Батьківщині.

Фото: vesti-ukr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-