Бекіров: Понад 100 кримських татар-політв'язнів перебувають в буцегарнях

Бекіров: Понад 100 кримських татар-політв'язнів перебувають в буцегарнях

Укрінформ
Тяжкохворий кримський татарин Едем Бекіров, якого разом з іншими 34 українцями звільнили з російських в'язниць, став гостем ток-шоу «Міст|Kopur» на телеканалі ATR.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

"Я дуже радий всіх вас бачити, я дуже радий, що опинився тут. Я дуже вдячний всім, хто хоч маленьку взяв участь у визволенні нас: моряків, цивільних, не військових, але які відстоювали честь України в Російській Федерації. Я вдячний кожній людині, кожній правозахисный організації... Я схиляю голову перед усіма, хто взяв хоч маленьку участь у звільненні. Але на цьому питання не закінчився. Сьогодні понад 100 людей, наших політв'язнів, кримських татар знаходяться в буцегарнях СІЗО", - сказав Едем Бекіров.

Читайте також: Бекіров зійшов з літака на милицях

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян і 24 моряків, які Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

57-річний Едем Бекіров був затриманий 12 грудня 2018 року на в'їзді в Крим і обвинувачений за ч. 2 ст. 222, ч. 2 ст. 222.1 (зберігання і передача вибухонебезпечних речовин та боєприпасів). 13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім ця міра запобіжного заходу неодноразово продовжувалася, попри те, що він є інвалідом I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

Читайте також: Чубаров привітав Балуха і Бекірова з поверненням в Україну

27 серпня 2019 року Центральний районний суд Сімферополя відпустив Бекірова з СІЗО під зобов'язання явки в суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-