Мемедемінова запроторили до психлікарні: Денісова вимагає у РФ пояснень

Мемедемінова запроторили до психлікарні: Денісова вимагає у РФ пояснень

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає від Росії пояснень у зв'язку з примусовою госпіталізацією активіста Нарімана Мемедемінова в кримську психіатричну лікарню.

Копію відповідного документа омбудсмен опублікувала 18 липня в Facebook.

"Отримала інформацію, що український політв’язень Наріман Мемедемінов, який раніше утримувався в СІЗО-1 Сімферополя, був примусово переведений до Кримської республіканської психіатричної лікарні №1", - написала Денісова.

Вона зазначила, що направила листи до радника президента Росії Михайла Федотова та до керівника робочого апарату уповноваженого з прав людини в Росії з проханням терміново надати  інформацію щодо підстав примусової госпіталізації, а також які заходи до нього застосовувалися.

Як повідомлялося, 22 березня у селі Холмівка Бахчисарайського району співробітники ФСБ провели обшук у кримськотатарського блогера Наримана Мемедемінова, після якого силовики відвезли його в Сімферополь. 23 березня "Київський райсуд" Сімферополя заарештував Мемедемінова на два місяці. 14 травня кримського блогера вивезли з СІЗО для проведення психіатричної експертизи. За словами адвоката, цей факт свідчить про класифікацію цієї справи, як політичної.

Читайте також: Адвокат: Кримські психіатри вважають Мемедемінова адекватним

Міністерство закордонних справ України зажадало від окупаційної влади Криму звільнити Мемедемінова. Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження щодо незаконного позбавлення волі в окупованому Криму блогера Мемедемінова.

Фото з сайту ctrcenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-