Путін поки не думає про обмін Сенцова на Вишинського

Путін поки не думає про обмін Сенцова на Вишинського

Політв’язні
Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін поки не думає про обмін українського режисера Олега Сенцова на затриманого в Україні журналіста Кирила Вишинського.

Про це він заявив під час "Прямої лінії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми поки що про це (можливості обміну Сенцова на Вишинського - ред.) не думали. Думали про інше… Ми повинні добитися звільнення журналіста (Вишинського - ред.). У тому числі під тиском міжнародних організацій, від яких Україна залежить", - сказав Путін.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ. Світова спільнота активно виступає на підтримку Сенцова, особливо напередодні ЧС-2018, який пройде в Росії.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: Не під зовнішнім тиском – Путін "з'їхав" з питання про амністію

Як повідомлялося, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РІА Новості Україна" в Києві.

Керівник "РІА Новості Україна" Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. Вже 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-