Вбивчий обшук: у Криму ховають літню активістку

Вбивчий обшук: у Криму ховають літню активістку

Відео
Укрінформ
У Білогірському районі Криму розпочався похорон ветерана національного руху кримських татар 82-річної Веджіє Кашки, яка померла після проведених окупантами обшуків.

Поховання на своїй сторінці в Facebook анонсував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

"Сьогодні у Криму відбуватиметься дженазе (поховання) легендарної Веджіє Абла Кашка, вбитої російськими окупантами 23 листопада 2017 року. В центральному офісі Меджлісу кримськотатарського народу приспущені державний прапор України та кримськотатарський національний прапор, обрамлені чорними стрічками", - повідомив Чубаров.

Він також зазначив, що в зв'язку зі смертю Веджіє Кашки в Меджліс кримськотатарського народу надійшли пропозиції оголосити день похорону Днем жалоби в Криму, а також за його межами - в місцях проживання кримськотатарської діаспори.

Читайте також: Смерть кримськотатарської активістки кваліфікували як умисне вбивство

Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомив, що похорон мав розпочатися о 14 годині в селі Новокленово Білогірського району АРК. 

"Наріман Джелял з сином Веджіє Кашка чекають видачі тіла. Тільки почали розтин. Напевно, дженазе затримається", - повідомив Смедляєв.

Пізніше він повідомив, що тіло віддали, і розмістив на своїй сторінці трансляцію заходів:

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада в Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Обшук із спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашки, якій стало зле і дорогою до лікарні вона померла.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-