У Криму кількість політв’язнів Кремля сягнула 57

У Криму кількість політв’язнів Кремля сягнула 57

Укрінформ
У тимчасово окупованому Росією Криму наразі налічується 57 політв'язнів. 

Про це заявив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляють “Крим. Реалії”.

Він зазначив, що після того, як Росія передала засуджених у Криму Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Турецькій Республіці, на півострові відбулися нові затримання.

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова зазначила, що необхідно інформувати про політичних в'язнів, яких утримують у Криму й Росії.

“Більше ніж 50 символів опору в анексованому Криму – це люди, які перебувають під судом або відбувають покарання у політичних справах, і важливо інформувати про ці справи й інші випадки порушень прав і свобод у Криму”, – підкреслила вона.

Джапарова додала, що зараз на півострові 100 дітей залишилися без підтримки батьків, які стали жертвами репресій.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-