Умеров про вирок: За ці два роки від окупантів у Криму нічого не залишиться

Умеров про вирок: За ці два роки від окупантів у Криму нічого не залишиться

Укрінформ
Засуджений підконтрольним РФ судом Криму до двох років ув’язнення Ільмі Умеров вважає, що через два роки окупаційного режиму на півострові вже не буде.

Про це він заявив у середу в ході прямого включення на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як сприйняв? Якщо чесно, чекав такого, але на тлі того, що прокурор просив умовний термін, два роки колонії були несподіванкою. Але я думаю, нічого страшного, два роки пролетять, і за ці два роки від окупаційного режиму в Криму нічого не залишиться", - сказав Умеров, додавши: "Думаю, два роки вже я витримаю, вони не дочекаються, щоб я помер у в'язниці".

Він також переконаний, що рішення приймалося на рівні Кремля.

"Мета - змусити нас замовчати. Полюбити себе змусити вони вже не можуть, лояльності не добилися - тепер намагатимуться, щоб весь народ або та частина, яка нелояльно ставиться, тремтіли від страху і мовчали. Інших завдань у них немає", - вважає Умеров.

За його словами, це рішення буде оскаржуватися в апеляційному суді, а потім - в Європейському суді з прав людини. Заступник голови меджлісу також зазначив, що його процес є "частиною процесу України проти Росії".

Умеров також прокоментував дії судді, який виніс неправомірне рішення.

Читайте також: Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

"(Він) доданий до числа членів організованого злочинного угрупування, в яке входять слідчі ФСБ, експерти ФСБ, оперативні працівники і кілька працівників прокуратури... Навіть якщо йому замовили цю кримінальну справу, де б то не було, в Кремлі або Сімферополі, це його від відповідальності не рятує. Він прекрасно знає, що стосовно нього в Україні порушена кримінальна справа і вона до нього колись добереться", - заявив Умеров.

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність.

Кримінальна справа проти Умерова була порушена в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

При цьому обвинувачення вимагало для Умерова умовний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-