Держзрада кримських депутатів: у судах вже 49 обвинувальних актів

Держзрада кримських депутатів: у судах вже 49 обвинувальних актів

Укрінформ
Прокуратура АРК за результатами спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради АРК, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

"У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим", - йдеться в повідомленні.

Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Загалом слідчими та прокурорами прокуратури АР Крим до суду направлено уже 49 обвинувальних актів відносно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, поінформували в ГПУ.

Читайте також: СБУ оголосила про підозру державному зраднику, який допомагав Росії захопити Крим

За клопотаннями слідчих та прокурорів судом також накладено арешт на майно вищевказаних 49 колишніх депутатів, а саме: 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, 4 земельні ділянки, 2 магазина, катер та банківські рахунки, додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-