Кримські окупанти хочуть ув'язнити Балуха на п'ять років

Кримські окупанти хочуть ув'язнити Балуха на п'ять років

Укрінформ
В окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї і вибухівки, хочуть позбавити волі на п'ять років.

Про це повідомляє в Facebook "Крымская правозащитная группа".

"Сьогодні, 1 серпня, на судовому засіданні у справі Володимира Балуха прокурор Корольов просив для нього покарання - позбавлення волі на строк 5 років і один місяць колонії. Такий строк він просить за сукупностю статей - українського активіста звинувачують згідно з ч.1 ст.222 (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) і ч.1 ст.222.1(Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв)", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання триває.

Читайте також: Кримський блекаут зірвав окупантам "суд" над Балухом

На вчорашньому засіданні Балух повідомив "суду", що за його будинком тривалий час велося стеження, а під час обшуку співробітники поліції заборонили йому пересуватися будинком. На горищі, де було знайдено боєприпаси, які нібито належать йому, Балух не був з 1997 року. Після допиту підсудного суд відмовився повторно допитати понятих, відомості яких суперечать його свідченням.

Експертизи, призначені на вимогу захисту, були проведені не повністю. Проте клопотання про необхідність провести повторні дослідження було відхилено як необгрунтоване.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада Криму фактично вже 8 місяців незаконно тримає Балуха у СІЗО.

Як відомо, після окупації Росією Криму українець публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Російської Федерації є незаконним, і у березні 2014 року вивісив державний прапор України на даху свого дому. Пізніше Балух розмістив на стіні свого дому табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

ФСБ затримала Балуха вранці 8 грудня минулого року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе активіст, знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Відносно активіста порушили кримінальну справу за ч.1 ст.222 (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ч.1 ст.222.1 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-