Кустуриця дав концерт в окупованому Криму

Кустуриця дав концерт в окупованому Криму

Укрінформ
Сербський кінорежисер та музикант Емир Кустуриця разом зі своєю фолк-рок-групою The No Smoking Orchestra дав концерт у Ялті.

Кустуриця приїхав до анексованого Криму з програмою За Чумацьким шляхом – за назвою останнього фільму режисера, головні ролі в якому виконали Моніка Беллуччі та сам Кустуриця, повідомляє ТАСС.

Як уточнює Радіо Свобода, режисер прибув до Криму безпосередньо з Росії без належного дозволу влади України, тим самим порушивши встановлений порядок в’їзду іноземців на окупований півострів.

У ході перебування у Криму він багато разів наголошував на тому, що вважає півострів "російським" і, навіть більше, вважав його "російським" і до окупації, повідомили агентства РФ.

Кустуриця також пообіцяв, що наступного року знову приїде до Криму, щоб виступити в Севастополі.

Читайте також: Болгарський телеканал вибачився перед Україною за карту без Криму

Іще перед приїздом до Криму Кустуриця заявляв, що не боїться можливого запровадження щодо нього санкцій через цей візит.

Через попередні заяви Кустуриці, який після окупації Росією Криму і під час її агресії на Донбасі неодноразово підтримував дії Кремля, 2015 року був скасований його планований концерт у Києві, але офіційних санкцій щодо нього Україна наразі не запроваджувала.

У Росії натомість 2016 року президент Володимир Путін нагородив режисера російським орденом "Дружби народів" – "за особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співпраці і взаєморозуміння між народами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-