У Генштабі прокоментували російські військові навчання в окупованому Криму

У Генштабі прокоментували російські військові навчання в окупованому Криму

Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що будь-які навчання, які відбуваються на території окупованого Криму, є незаконними.

Про це у коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії сказав офіцер управління зі зв’язків з громадськістю Генштабу Владислав Селезньов.

"За цими навчаннями і відповідними структурами, уповноваженими проводити такого роду діяльність, ми спостерігаємо. Ми робимо це тому, що навчання проходять на тимчасово окупованій Російською Федерацією території і до них залучено велику кількість повітряно-десантних військ Збройних Сил Росії", – заявив Селезньов.

Він також додав, що "в Генеральному штабі України є перелік планів оперативного реагування на будь-які виклики, які можуть статися з боку Росії, незалежно від місця їх виникнення".

"Наші аналітики прораховують можливі ризики і після цього вносяться корективи в плани бойової підготовки підрозділів і здійснюється відповідний контроль за цими заходами", – додав Селезньов.

Як повідомлялося, в окупованому Криму 20 березня на полігоні "Опук" почалися командно-штабні навчання ВДВ Росії з бойовою стрільбою. У Міноборони Росії заявили, що навчання проводиться "відповідно до плану бойової підготовки аеромобільних військ". У навчаннях беруть участь понад 2,5 тисячі російських десантників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-