На Booking.com завели справу за бізнес в окупованому Криму

На Booking.com завели справу за бізнес в окупованому Криму

Документ
Укрінформ
Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Booking.com, яка співпрацює з бізнесменами на окупованому півострові.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит народного депутата Георгія Логвинського, повідомляє парламентарій у Фейсбуці.

"Щодо Booking.com відкрито кримінальне провадження "за торгівлю вкраденим" і доступ до сайту може бути заблокованим на території України", - зазначив Логвинський.

За його словами, голландська компанія Booking.com щодня продає проживання на 1 млн 200 тис. ночей, в порушення національного законодавства та міжнародного права, введених санкцій, не тільки сприяє незаконному в'їзду на окуповану територію, активно співпрацює з окупаційною владою, а й "відкрито рекламує, здійснює операції і продає проживання в украдених у України санаторіях і готелях Криму".

"В порядку, передбаченому КПК України, доступ до сайту повинен бути обмежений як мінімум до припинення такої злочинної діяльності! Більш того, Booking.com повинні відшкодувати Україні всі незаконно отримані кошти! А як співучасник злочину може понести і більш серйозну відповідальність - аж до повної компенсації збитків від анексії нашого майна. Виглядає це так, ніби наприклад, з голландського музею вкрали цінні експонати - колекцію раритетних автомобілів, а якийсь Rentacar не тільки відкрито підтверджує, що авто у нього в розпорядженні, але і здає їх в оренду всім бажаючим", - вважає нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-