До кінця року на поле бою вийдуть ефективні дрони - Бежевець

До кінця року на поле бою вийдуть ефективні дрони - Бежевець

Відео
Укрінформ
Динаміка розвитку FPV- та інших дронів засвідчує, що на полі бою почався новий етап війни, і незабаром для виконання важких та небезпечних завдань піхоту на передовій можуть замінити ефективні дрони.

Про це під час програми «Лещенко запитує» на You-Tube каналі Ukrinform TV заявив уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

«До кінця цього року на поле бою вийдуть ефективні дрони, які вже, умовно кажучи, не літають, а їздять, повзають на землі, і в найближчий перспективі лінія розмежування буде насичена саме такими залізяками, які виконують саму тяжку, небезпечну роботу за людей. Умовно кажучи, буде лінія одна, лінія інша (лінія розмежування між Силами оборони та ворогом – ред.) і між ними це все повзає, стріляє, вбиває і не дає нічому живому цю лінію пересікти, тому що відразу вилітає, виїжджає вбиває, розстрілює. Умовно кажучи, така «війна термінаторів». Ми достатньо близько наближаємось до цього моменту, коли з обох боків будуть машини», - наголосив Бежевець.

Повну версію інтерв'ю дивіться згодом на Ukrinform TV та читайте на сайті Укрінформу.

Читайте також: Міноборони розвиває технологію, яка дасть можливість запобігти «дружньому вогню» по дронах

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Міністерство оборони України уклало меморандум щодо розвитку інноваційної технології UA DroneID з Міністерством цифрової трансформації, громадською організацією "Аеророзвідка" і компанією CossackLabs. Застосування UA DroneID дозволяє підвищити безпеку й ефективність місій, забезпечує ситуаційну обізнаність на полі бою під час виконання завдань. У подальшому технологія в системі DELTA також відкриє безліч можливостей аналізу використання безпілотників – наприклад, планувати, які з них краще застосовувати для ураження певних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-