Естонія може придбати для української армії мільйон снарядів - міністр оборони назвав умову

Естонія може придбати для української армії мільйон снарядів - міністр оборони назвав умову

Укрінформ
Естонія має змогу придбати для української армії мільйон снарядів і ракет на суму близько 2-3 мільярдів євро, якщо союзники нададуть на них кошти.

Про це міністр оборони Естонії Ханно Певкур сказав у інтерв’ю виданню Postimees, передає Укрінформ.

Глава естонського оборонного відомства не уточнив, про закупівлю яких саме снарядів йдеться, однак, за оцінками Postimees, мається на увазі мільйон снарядів для РСЗВ «Град».

За словами Певкура, є чотири основні сфери у питанні допомоги Україні: боєприпаси, протиповітряна оборона, бронетехніка та радіоелектронна боротьба.

«Що стосується боєприпасів, то фінансування зараз викликає більше занепокоєння, аніж наявність снарядів. Було сказано, що не вистачає боєприпасів, чеська ініціатива придбати 800 тисяч снарядів свідчить про те, що боєприпаси дійсно є. В Естонії також є широкий вибір країн, де ми могли б закупити снаряди для України», – зазначив міністр.

Він додав, що у країни є можливість швидко закупити велику кількість боєприпасів, переважно у неєвропейських країн, для України та доставити їх за два місяці. Водночас естонський міністр не назвав конкретних продавців боєприпасів.

Читайте також: ЄС передасть Україні понад мільйон снарядів, але до кінця року - Боррель

«Оскільки замовлення включають снаряди калібру як 155 мм, так і 152 мм, Росія також активно шукає постачальників у всьому світі через Білорусь. Існує певна гонка з часом, щоб побачити, хто може закупити їх першим», – сказав Певкур.

Як повідомлялося, Чехія ініціювала закупівлю на гроші ЄС боєприпасів для України в третіх країнах. Йшлося про 800 тисяч боєприпасів, які були знайдені в різних частинах світу.

Фото: Minister of Defence Estonia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-