Україна цьогоріч уже отримала від Фінляндії €400 мільйонів військової допомоги - Зеленський

Україна цьогоріч уже отримала від Фінляндії €400 мільйонів військової допомоги - Зеленський

Укрінформ
Україна від початку року отримала 400 мільйонів євро військової допомоги від Фінляндії, а до кінця року ця сума суттєво зросте завдяки щонайменше двом пакетам допомоги.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з Президентом Фінляндії Александром Стуббом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський подякував за новий оборонний пакет від Фінляндії.

«Я вдячний за гарантії продовження військової і фінансової підтримки Фінляндією нашої держави. Вже станом на зараз ми отримали 400 мільйонів євро військової допомоги за 2024 рік. І ця сума суттєво зросте до кінця цього року завдяки ще щонайменше двом пакетам допомоги», - сказав глава держави.

За його словами, також було обговорено питання надання систем протиповітряної оборони «для захисту України, наших людей від російських ракет, дронів та російських терористів».

Читайте також: Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

За допомогу своєму колезі міністру оборони Фінляндії Антті Хаккянену подякував міністр оборони України Рустем Умєров.

«Я вдячний нашим фінським партнерам і міністру Антті Хаккянену за новий пакет військової допомоги Україні вартістю 188 мільйонів євро», - написав він у соцмережі Х.

Умєров також проінформував, що сьогодні Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

«Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу та поглиблюватиме співпрацю в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ. Разом ми сильніші. Дякую за вашу непохитну підтримку», - зазначив очільник оборонного відомства України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Фінляндії Александер Стубб прибув до Києва. Разом із Президентом України Володимиром Зеленським вони підписали двосторонню безпекову угоду терміном на 10 років.

Крім того, Стуб оголосив, що Фінляндія виділяє 23-й пакет допомоги Україні на 188 млн євро, який включає системи ППО та боєприпаси великого калібру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-