До коаліції бронетехніки для України входять 15 країн

До коаліції бронетехніки для України входять 15 країн

Ексклюзив
Укрінформ
Польща розпочала роботу на створенням так званої коаліції бронетехніки для підтримки України у січні цього року. Станом на сьогодні до неї входять 15 країн, включаючи Україну.

Про це повідомили у Міністерстві національної оборони Польщі у відповідь на запит кореспондента Укрінформу.

Як зазначається, коаліцію бронетехніки Варшава ініціювала у січні в межах Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”), до якої входять майже 50 учасників.

“Метою цих дій є забезпечення належного масштабу, темпів та більш тісної координації військової підтримки, що надається Україні у сфері бронетанкових і механізованих засобів”, - зазначили у Міноборони Польщі.

Підкреслюється, що у межах дій зі створення цієї коаліції було проведено низку зустрічей, в результаті яких досягнуто домовленостей із союзниками, які планують долучатися до подальшої підтримки України в цій сфері.

“У підсумку Німеччина та Італія заявили про підтримку Польщі шляхом співголовування в роботі коаліції, а ще 12 країн долучилися до її роботи, в тому числі, звісно, Україна”, - наголосили у польському оборонному відомстві.

У Міноборони РП зазначили, що кілька днів тому у Варшаві відбулася координаційна конференція коаліції бронетехніки, під час якої було розпочато її роботу.

“Заплановано подальші дії коаліції (координація підтримки щодо надання техніки та боєприпасів, навчання, ремонт, структури сил та оперативного застосування) на короткострокову та довгострокову перспективи”, - повідомили в Міноборони РП.

Читайте також: Польський експерт розповів, для чого створюється «Коаліція бронетехніки» для ЗСУ

Як наголошується, діяльність коаліції здійснюється в тісній співпраці з іншими структурами, які координують військову підтримку України, такими як Група сприяння безпеці – Україна (Security Assistance Group – Ukraine) та Місією ЄС з військової допомоги Україні (EUMAM, командування оперативного командування місії в Польщі - CAT-C), представники яких також брали участь в інавгураційній конференції у Варшаві.

Робота цієї коаліції координується з іншими коаліціями можливостей, створених в межах Контактної групи. Як зазначається, у переважній більшості цих коаліцій бере участь Польща.

Читайте також: Шмигаль: Спільна мета України та Польщі - безпечна, квітуча й мирна Європа

Як повідомлялося, 26 березня у Варшаві відбулося перше засідання країн-учасниць коаліції бронетехніки на підтримку України.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-