Кулеба після ракетних атак Росії закликав Захід: Дайте нам кляті Patriot

Кулеба після ракетних атак Росії закликав Захід: Дайте нам кляті Patriot

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot для захисту від ракетних атак Росії та боротьби з бомбардуванням на фронті.

Про це він заявив в інтервʼю Politico, повідомляє Укрінформ.

«Дайте нам кляті Patriot… Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити від руйнування не лише життя наших людей, а й нашу економіку», – закликав Кулеба.

Глава МЗС пояснив, що українські військові втрачають позиції, тому що Росія почала масово використовувати модернізовані авіаційні керовані бомби, і єдиний спосіб запобігти цьому – збивати літаки з бомбами.

«Бомби – це зброя, від якої не втекти, якщо ви є ціллю. Ви не можете її заглушити. Просто падає на голову і все руйнує… Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій», – підкреслив міністр.

Politico зазначило, що за годину до зустрічі з главою української дипломатії в понеділок, 25 березня, Росія атакувала столицю балістичними ракетами, а сам Кулеба в цей час знімав відео про свою майбутню поїздку в ботанічному саду.

Читайте також: Кулеба розповів Боррелю про обстріли України балістикою - Patriot мають бути тут і зараз

Як повідомляв Укрінформ, зранку 25 березня у Києві пролунали кілька вибухів. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив про знищення двох балістичних ракет, випущених російськими військами по Києву з тимчасово окупованого Криму.

Уламки ракет впали у Печерському, Голосіївському і Солом’янському районах Києва. Зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Відомо про 10 постраждалих, у тому числі 16-річну дівчинку. Госпіталізовані двоє людей.

Після російського удару Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-