Канада виділить $30 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України

Канада виділить $30 мільйонів на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України

Укрінформ
Канада виділить 40 мільйонів канадських доларів (близько 30 млн дол США) на закупівлю у третіх країн артилерійських снарядів для України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосив міністр оборони Канади Біл Блер за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

«Під час обговорень представники України прямо говорили про нагальну потребу у більшій кількості артилерійських боєприпасів. Поки ми разом із партнерами у канадській промисловості працюємо над збільшенням внутрішнього виробництва 155-мм снарядів, ми також рішуче налаштовані якомога швидше вдовольнити нагальні потреби України. Підтримавши чеську ініціативу із передачі Україні великої кількості артилерійських боєприпасів, Канада нарощує зусилля, аби вдовольнити одну із найбільш нагальних оборонних потреб України», - сказав Блер. За його словами, ці кошти дозволять терміново доставити до України кілька тисяч боєприпасів.

Читайте також: Закупівля боєприпасів для України: Фінляндія виділить €30 мільйонів на чеську ініціативу

Блер додав, що Канада також передасть Збройним силам України пристрої нічного бачення на 5,7 млн дол, які будуть закуплені у канадської компанії Twenty20 Insight.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього місяця Блер оголосив про виділення коштів на термінове нарощування виробництва у країні артилерійських снарядів калібру 155 мм, яких конче потребує Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-