Американські інструктори навчали українських офіцерів-викладачів методиці маневрової війни

Американські інструктори навчали українських офіцерів-викладачів методиці маневрової війни

Укрінформ
Українські офіцери-викладачі завершили курс підготовки з ведення маневрової війни та прийняття швидких військових рішень під керівництвом американських інструкторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Курс підвищення кваліфікації з процесу прийняття військового рішення (Military Decision Making Process, MDMP) проходив на базі одного з військових навчальних закладів», - ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що до навчання були залучені експерти компанії Sonata Holding LLC, які є ветеранами військової служби Морської піхоти США і добре знаються на використанні зазначеної методики під час планування бою.

Процес MDMP складає сім взаємопов’язаних кроків, які передбачають: аналіз місії, опрацювання варіантів дій, їх моделювання, порівняння, визначення, затвердження оптимального варіанту й опрацювання бойового наказу.

«Це методика постійного мозкового штурму та делегування повноважень на нижчий рівень військового управління, а також робота штабів як по вертикалі, так і по горизонталі – за принципами довіри, ініціативи і критичного мислення», - зауважили в Міноборони.

Також зазначається, що маневрова війна і комбіноване застосування нової технологічної зброї дозволяють перемагати навіть більшого за чисельністю противника.

Читайте також: Стандарти НАТО: безперервна освіта від лейтенантів до генералів

«Ми дуже вдячні американським експертам за співпрацю. Реалізація проєкту на базі військових навчальних закладів дозволить максимально широко розповсюдити цей досвід та знання серед майбутніх офіцерів. Ворог намагається тиснути на нас кількістю. Ми ж маємо підвищувати якість підготовки та перемагати розумом і технологіями», – наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Як повідомлялось, відповідно до підписаного між Міноборони й американською компанією Sonata Holding LLC меморандуму про співпрацю, протягом 2024 року її експерти проведуть понад десять подібних курсів для викладачів та курсантів військових навчальних закладів, а також навчання для штабів бойових підрозділів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-