Росія може скористатися нестачею боєприпасів через затримку військової допомоги Україні від США - ISW

Росія може скористатися нестачею боєприпасів через затримку військової допомоги Україні від США - ISW

Укрінформ
Російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів та іншого військового обладнання, спричиненими затримкою військової допомоги Україні з боку Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту вважають, що росіяни зможуть зробити прорив на лінії фронту у разі, якщо поставки зброї українській армії й надалі скорочуватимуться.

«Збереження Росією ініціативи на всьому театрі бойових дій збільшує ризики такого розвитку подій, дозволяючи російському військовому командуванню практично на власний розсуд збільшувати або зменшувати масштаби операцій в будь-якій точці лінії фронту», – вважають експерти.

У зведенні згадується інтерв’ю німецького видання Der Spiegel із неназваними командирами української армії від 12 березня. Командири заявили виданню, що майже усі українські частини і з’єднання потерпають від загальної нестачі боєприпасів, і що деякі українські підрозділи можуть утримувати свої поточні позиції лише завдяки тому, що російські війська «не атакують на повну силу».

Читайте також: Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

Водночас Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський застеріг, що існує загроза просування російських підрозділів углиб українських формувань на певних ділянках фронту, йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого Білий дім розіслав республіканцям у Палаті представників «пакет для читання під час відпустки», до якого увійшли статті з різних ЗМІ про те, як затримка із голосуванням щодо надання допомоги від США впливає на війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-