США готують новий оборонний пакет для України на $400 мільйонів - Reuters

США готують новий оборонний пакет для України на $400 мільйонів - Reuters

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена готується оголосити про виділення нового пакету військової допомоги для України, який може сягнути $400 мільйонів.

Про це повідомляє в вівторок агентство Reuters із посиланням на двох американських чиновників, передає Укрінформ.

«Це перший такий крок за кілька місяців, оскільки додаткові кошти для Києва залишаються заблокованими лідерами республіканців у Конгресі»,- зазначається в повідомленні.

За словами джерела, офіційне оголошення про виділення нового пакету очікується в другій половині дня вівторка.

Читайте також: Керівники розвідслужб США закликали Конгрес схвалити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників, які займаються питаннями національної безпеки, заявили, що працюють над розробкою власного пакета допомоги Україні.

В лютому Сенат США 70 голосами схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що передбачає понад $60 млрд допомоги Україні, а також підтримку Ізраїлю та інших країн-союзників без урахування заходів боротьби з імміграцією. Але попри заклики республіканців у Конгресі посилити боротьбу з міграцією, вони відкинули узгоджений двопартійний проєкт, який передбачав також надання допомоги Україні. Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон теж відмовився його розглядати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-