МЗС Росії вручило послу США ноту та пригрозило видворенням співробітників посольства

МЗС Росії вручило послу США ноту та пригрозило видворенням співробітників посольства

Укрінформ
МЗС Росії викликало посла США Лінн Трейсі, якій вручило ноту з вимогою припинити підтримку трьох некомерційних організацій, визнаних Росією "небажаними", та попередило про можливе видворення американських дипломатів.

Про це йдеться у Телеграм-каналі російського відомства, передає Укрінформ.

Американського дипломата попередили про визнання небажаними в РФ трьох НКО: "Американські ради з міжнародної освіти", "Культурні перспективи" та "Інститут міжнародної освіти". На думку російської влади, їхні програми і проєкти мають "антиросійську спрямованість".

Послу Трейсі вручено офіційну ноту з вимогою припинити будь-яке сприяння діяльності цих НКО, видалити з офіційного сайту дипмісії та з соціальних мереж перелік здійснюваних цими організаціями освітніх проєктів і програм.

При цьому у російському відомстві заявили, що "спроби втручання у внутрішні справи Російської Федерації, включаючи підривні акції й поширення дезінформації в контексті виборів і спеціальної воєнної операції (так у Росії називають повномасштабну війну проти України – ред.), жорстко і рішуче припинятимуться аж до видворення у статусі persona non grata причетних до подібних дій співробітників посольства США".

Читайте також: МЗС РФ наказало дипломатам переслідувати російських артистів, які виступають проти війни - Bloomberg

Як повідомлялося, у вересні минулого року МЗС Росії вручило послу США Лінн Трейсі ноту про «несумісність зі статусом дипломата» дій першого і другого секретарів посольства Джеффрі Сілліна і Девіда Бернстайна і зажадало їх вислання з РФ. У серпні ФСБ висунула колишньому співробітнику генконсульства США у Владивостоку громадянину Росії Роберту Шонову обвинувачення у «співпраці на конфіденційній основі з іноземною державою».

Держдепартамент США засудив арешт Шонова і назвав звинувачення на його адресу необґрунтованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-