Фінляндія вже готує новий пакет оборонної допомоги Україні - посол

Фінляндія вже готує новий пакет оборонної допомоги Україні - посол

Ексклюзив
Укрінформ
Фінляндія станом на березень 2024 року вже готує 23-й пакет оборонної допомоги Україні.

Про це заявила посол України у Фінляндії Ольга Діброва в інтерв’ю Укрінформу.

Дипломат підкреслила, що Фінляндія з перших днів повномасштабного вторгнення конкретними діями довела, що вона є одним із найнадійніших партнерів України.

У цьому контексті посол нагадала, що в травні минулого року новий уряд Фінляндії розробив програму на 2023-2027 роки, в якій чітко визначено, що Україна – це головний отримувач всеосяжної допомоги Фінляндії.

«Станом на березень 2024 року вже готується 23-й пакет оборонної допомоги. Наприкінці минулого року уряд Фінляндії схвалив рішення про довгострокові інвестиції у виробництво боєприпасів насамперед з огляду на значні потреби України», - сказала Діброва.

Вона також зазначила, що у своїй промові на церемонії інавгурації новий президент Фінляндії Александер Стубб чітко заявив, що Україна бореться за всіх, хто вірить у ліберальну демократію, і що партнери повинні стояти поруч з Україною та продовжувати допомагати їй стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: Фінляндія підтримує ідею направити прибутки від російських активів на зброю для України

«Команда нового президента на цьому тижні лише стала до роботи. Однак уже можу запевнити, що ми тісно координуємо з фінською стороною бачення подальших кроків, і найближчим часом уже будуть конкретні обриси нашої спільної інтенсивної роботи», - спрогнозувала посол.

Вона також відзначила, що рівень підтримки України у Фінляндії – один з найвищих у Європі, причому цей показник не змінювався.

«І, я думаю, не зміниться у майбутньому, тому що Фінляндія розуміє, що Україна повинна перемогти», - підкреслила Діброва.

Читайте також: Реакцією фінів на загрози з боку Росії є ще більша готовність їм протидіяти - посол України

Як повідомлялося, Міністерство оборони Фінляндії на початку лютого оголосило, що Фінляндія надсилає Україні 22-й вантаж військової допомоги на суму близько 190 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-