Нагнітання у суспільстві щодо ракет TAURUS не пришвидшить їх передачу Україні - Ігнат

Нагнітання у суспільстві щодо ракет TAURUS не пришвидшить їх передачу Україні - Ігнат

Укрінформ
Україна чекає на рішення щодо надання німецьких крилатих ракет Taurus, однак нагнітання у суспільстві з цього приводу не сприятиме пришвидшенню його прийняття.

Таку думку висловив у ефірі телемарафону «Єдині новини» речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Taurus, звичайно, посилив би наші спроможності. Ця ракета має потужні тактико-технічні характеристики. Чекаємо на прийняття рішень. Від того, що ми будемо в українському суспільстві нагнітати градус і обговорювати, це навряд чи пришвидшить процес», - сказав Ігнат.

Він нагадав, що рішення про надання такої високоточної і високотехнологічної зброї приймаються колективно, у консультації з усіма членами коаліції. «Тут колегіальне питання, і я думаю, що партнери будуть і щодо Taurus разом його приймати. Але, звісно, останнє слово буде за Німеччиною, яка є одноосібним виробником цих ракет», - зазначив речник.

Читайте також: Лондон тисне на Берлін, щоб передати Києву ракети Taurus - Bloomberg

Taurus - це сімейство авіаційних крилатих ракет класу «повітря-земля» великої дальності (понад 500 км).

Як повідомлялось, 1 березня російська пропаганда поширила зміст розмови офіцерів німецьких ВПС, під час якої йшлося про гіпотетичне використання ракет Taurus в Україні. Бундесвер підтвердив факт перехоплення. Військова контррозвідка проводить розслідування.

Міністр оборони Борис Пісторіус заявив про дезінформаційну кампанію Росії проти України.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц виступив проти передачі Україні крилатих ракет Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-