Ракетоносії РФ не виходили на бойове чергування у Чорному й Азовському морях з 19 лютого

Ракетоносії РФ не виходили на бойове чергування у Чорному й Азовському морях з 19 лютого

Укрінформ
Російські ракетоносії у Чорному й Азовському морях не виходили на бойове чергування з 19 лютого, наразі в цих морях є лише два патрульні ворожі кораблі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Російські ракетоносії знаходяться у пунктах базування з 19 лютого і не виходили на чергування. У нашій зоні відповідальності ми спостерігаємо, що дійсно виходів ворожих кораблів на бойове чергування у Чорному і Азовському морях останнім часом майже не фіксується», - сказала Гуменюк.

За її словами, російські кораблі зараз в основному забезпечують охорону і оборону свого пункту базування поблизу Новоросійська.

Читайте також: Для боротьби з російськими КАБами треба заблокувати тактичну авіацію - Гуменюк

«Станом на зараз, за нашими даними, в акваторії Чорного моря є один такий патрулюючий корабель, в акваторії Азовського моря - теж один», - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, понад тиждень ворожі ракетоносії не з’являються в Чорному морі, однак загрозу з моря Генштаб оцінює як стабільно високу.

Наприкінці грудня українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-