Україна потребує допомоги США не лише для захисту, а й для повернення територій - Пентагон

Україна потребує допомоги США не лише для захисту, а й для повернення територій - Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США вказує на критичну важливість надання Україні допомоги, аби наша країна могла не лише захищатися, а й повернути контроль над тимчасово захопленими територіями.

Про це заявив на брифінгу речник Пентагону Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Критично важливо, щоб ми могли отримати додаткове фінансування, а також асигнування на цілий рік, аби мати можливість забезпечити допомогу Україні. В тому числі ППО та боєприпасами, щоб вони (українці – ред.) могли не тільки захищати себе, а й повертати суверенну територію», - сказав представник оборонного відомства.

Він зазначив, що зараз в Україні точаться активні бойові дії, під час яких Росія досягає невеликих успіхів. Однак, підкреслив Райдер, українці довели, що є сміливими воїнами, а також діють у «дуже інноваційний» спосіб.

Читайте також: Пентагон зважує можливість виділити допомогу Україні без рішення Конгресу - CNN

«Тому ми не сумніваємося, що вони продовжать хоробро битися. Але абсолютно важливо, щоб ми дали їм необхідні ресурси зараз, аби не було надто пізно», - підкреслив представник Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США запевнило, що тільки-но Конгрес затвердить продовження підтримки України, вже перший пакет з військовою допомогою міститиме озброєння, які є найбільш актуальними для потреб ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-