Найбільшою тривогою росіян щодо Путіна є його вік - політолог

Найбільшою тривогою росіян щодо Путіна є його вік - політолог

Відео
Укрінформ
Найбільша тривога росіян щодо Президента Росії Володимира Путіна - це його вік, а для Кремля смертність Путіна є найбільшим викликом перед президентськими виборами у РФ.

Таку думку політолог Вадим Денисенко висловив у ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Найбільша тривога росіянина щодо Путіна - це його вік. Як би це дивно не звучало, але 71 рік - це час, коли більшість росіян помирають. Тобто навколо вони бачать, що помирають люди, вони пам’ятають, що при всій хорошій медицині і Брєжнєв помер у 73 роки, Андропов помер у цей же час. І, власне кажучи, Путін для них – людина, як би це не було, але вони починають відчувати, що він – смертний. І що робити зі смертністю Путіна – це найбільший виклик для Кремля перед виборами. Тому що пересічний росіянин говорить: «Ми за Путіна, хай він живе… Але хай би він нам сказав, а хто буде наступником, тому що, якщо ми не знаємо, хто буде наступником, ми можемо повернутися в 90-ті». І це глобальний страх, це просто екзистенційний страх середньостатистичного росіянина на сьогоднішній момент. Навіть не війна. А те, що «умрет Путин и дальше будут девяностые», - сказав Денисенко.

За його словами, росіяни страшенно бояться, що він не назве свого наступника.

«При цьому самі, будучи як діти малі, вони самі собі вигадують історії. І справді дуже велика кількість людей починає говорити: «Наступник є, але нам про нього ще не кажуть, нам про нього скажуть пізніше». Тобто самі собі вигадують ці речі», - сказав політолог.

Він наголосив, що смерть Путіна - політична або фізична - «це вікно можливостей».

«Тобто ми точно можемо говорити, що це вікно можливостей для нас, для світу, для того, щоб в принципі зупинити цю війну, перезагрузити російську владу і так далі», - вважає Денисенко.

Водночас політолог підкреслив, що росіяни відганяють від себе страхи про смерть Путіна. Також він розповів про імовірні тандеми наступників після смерті Путіна.

«Перший : це Патрушев - Чемезов. Патрушев - це керівник, який курує всіх силовиків, перш за все ФСБ. Чемезов - це людина, яка курує «Ростєх». «Ростєх» - це все ВПК Російської Федерації, крім суднобудування. Це найбільший монстр економічний у Російській Федерації. Навіть не «Ростєфть» і не «Газпром» ні в якому разі, це «Ростєх» - по кількості людей, по кількості залучених грошей, особливо у період війни. Вони між собою, насправді, в багатьох речах достатньо близькі. І це може бути дуже страшним таким тандемом. У них, правда, немає кандидата», - вважає Денисенко.

Другий тандем, який озвучив політолог «Кирієнко - Ковальчуки».

Читайте також: Путін уже програв в Україні, але українців треба підтримувати й далі - прем’єр Албанії

«Тобто це дуже серйозно з точки зору технологічності, медійності. Медійності, мається на увазі, впливу на медіа. Але в них немає того впливу на силовиків, який є у Чемезова і Патрушева. Оце два головні тандеми, які зараз теоретично виглядають як найбільш просунуті з питань наступників», - сказав Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на «виборах» 2024 року.

Росія оголосила про намір провести так звані «вибори», в тому числі, на окупованих територіях України. Для цього на ТОТ вже прибули близько 10 тисяч росгвардійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-