Військова допомога Україні від Бельгії цьогоріч перевищить €1 мільярд - премʼєр

Військова допомога Україні від Бельгії цьогоріч перевищить €1 мільярд - премʼєр

Укрінформ
Бельгія від самого початку повномасштабного вторгнення Росії надає Україні військову допомогу, цього року її внесок перевищить 1 мільярд євро.

Про це заявив премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо військової допомоги - Бельгія була однією з перших країн, яка в перший день надала вам певні озброєння. Ми будемо продовжувати це робити. Цього року внесок Бельгії у військовій сфері перевищить 1 мільярд (євро - ред.)”, – сказав Де Кроо.

Він підкреслив, що Бельгія від самого початку є частиною коаліції F-16 і тренує українських пілотів.

Глава бельгійського уряду зауважив, що 1700 українських військовослужбовців були підготовлені бельгійськими Збройними силами.

Читайте також: Прем’єр Бельгії виступив у Раді: Дуже серйозно дивимося на майбутнє України у спільній Європі

“Сьогодні в Києві ми впевнені, що мусимо робити більше, швидше й ефективніше. Всі європейські країни розглядають надання вам необхідних боєприпасів якомога швидше. Це абсолютно необхідно. Найближчими днями ми мусимо знайти спільне рішення”, – наголосив премʼєр-міністр Бельгії.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджа Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-