Сили оборони за добу відбили майже пів сотні атак на п'яти напрямках

Сили оборони за добу відбили майже пів сотні атак на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 48 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 23 лютого, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 58 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала ударів по шести районах зосередження особового складу російських загарбників та по трьох їхніх зенітних ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили сім ворожих об'єктів: пункт управління, три артилерійські засоби, склад боєприпасів і два зенітні ракетні комплекси «Тор».

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом п'ять ракетних і 60 авіаційних ударів та 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, веде диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на вказаних двох напрямках протягом доби опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Карповичі і Прогрес Чернігівської області, Середина-Буда, Велика Писарівка, Грабовське, Нововолодимирівка, Атинське й Волфине Сумської області, Уди, Стрілеча, Вовчанськ, Бударки, Чугунівка й Тополі Харківської області.

Читайте також: На Мар’їнському напрямку за добу сталося 43 боєзіткнення - Тарнавський

На Куп’янському напрямку російська армія здійснила одну атаку на позиції Сил оборони в районі Синьківки Харківської області.

Авіаційного удару війська РФ завдали по району Новоєгорівки Луганської області, із артилерії й мінометів обстріляли на цьому напрямку близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили одну ворожу атаку в районі Тернів Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Із авіації загарбники вдарили по районах Макіївки й Білогорівки Луганської області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню російських військ, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили шість ворожих атак у районі Іванівського Донецької області. Війська РФ намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів російська армія завдала по районах Кліщіївки, Андріївки, Білої Гори, Курдюмівки та Нью-Йорка Донецької області.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще тисячу російських загарбників

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили дев'ять ворожих атак у районах Ласточкиного, Сєверного та Первомайського Донецької області.

Російська бойова авіація відпрацювала по районах Новобахмутівки, Орлівки й Тоненького.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари ворога, зокрема Олександропіль, Новобахмутівка, Очеретине, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області. За підтримки авіації росіяни 31 раз намагалися прорвати там оборону, але безуспішно.

Із авіації загарбники били по районах Красногорівки й Костянтинівки Донецької області.

Артилерійським і мінометним вогнем російська армія атакувала Красногорівку, Побєду, Новомихайлівку й Катеринівку.

На Новопавлівському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість били по населених пунктах: з авіації – по району Водяного Донецької області, з артилерії й мінометів – ще по близько 10 містах і селах, зокрема по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві та Благодатному.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили ворожу атаку в районі Роботиного Запорізької області. По району останнього, а також Малої Токмачки російська армія завдала авіаударів.

Артилерійський і мінометний вогонь загарбники протягом доби спрямували по більш ніж 15 населених пунктах Запорізького напрямку, зокрема по Чарівному, Малих Щербаках, Степовому, Лобковому, П’ятихатках, Степногірську та по Плавнях Запорізької області.

Читайте також: Гуменюк - про ситуацію у Кринках: Ми не здаємо свої позиції і тримаємо плацдарм

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби росіяни сім разів пробували штурмувати там українські позиції.

Понад п'ять населених пунктів на Херсонському напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Херсон, Новотягинка, Велетенське і Станіслав Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 лютого росіяни атакували Україну ракетами й ударними безпілотниками типу Shahed. Протиповітряна оборона знищила 23 ворожі цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-