У Генштабі назвали переваги оновленої САУ «Богдана»

У Генштабі назвали переваги оновленої САУ «Богдана»

Фото
Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили про переваги оновленої самохідної артилерійської установки калібру 2С22 «Богдана».

Як передає Укрінформ, про це Генштаб повідомляє у Фейсбуці.

«Попри постійні обстріли російського агресора, українські виробники не лише налагодили серійний випуск дуже необхідних війську 155-мм САУ 2С22 «Богдана», але й продовжують постійно їх покращувати. За відгуками артилеристів щоразу вносяться зміни в конструкцію. Це не лише покращує бойову ефективність «Богдани», але і робить використання САУ більш комфортним та зручним для екіпажу», - ідеться в повідомленні.

За словами артилеристів, «Богдана» зразка 2022 року і ті машини, які отримуються зараз, відрізняються кардинально.

Щодо бойової ефективності, то українська самохідна установка також гідно зарекомендувала себе.

«На старій радянській «Мста-Б» на розігрів ствола та пристрілку ми витрачали зазвичай два постріли, і лише третій йшов в ціль. Це за умови, якщо старі радянські снаряди не підведуть, - то з «Богдани» нам, як правило, треба лише перший снаряд на прогрів ствола, другий і подальші вже летять точно в ціль», - заявив командир батареї.

Як зауважили у Генштабі, великим плюсом є українське виробництво самих гармат, адже під час запеклих боїв кожна гармата батареї могла випускати по 100 і більше снарядів на день, згадують артилеристи. Можливість швидко замінити зношений ствол в умовах настільки інтенсивної бойової роботи є солідним плюсом української САУ.

Читайте також: Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Як повідомляв Укрінформ, українські зброярі посилено працюють над модернізацією та виробництвом чималої лінійки озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-