Україна продовжує отримувати зброю та боєприпаси від США завдяки попереднім угодам - Пентагон

Україна продовжує отримувати зброю та боєприпаси від США завдяки попереднім угодам - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують виробництво та деякі поставки військової техніки та боєприпасів в Україну згідно із укладеними раніше контрактами.

Як передає Укрінформ, про це українській службі Голосу Америки повідомили у Пентагоні.

Зокрема, поставки включають артилерійські снаряди, ракети для систем HIMARS, засоби протиповітряної оборони та низку іншого військового обладнання.

Однак для надання нової допомоги Україні американське оборонне відомство потребує додаткового фінансування від Конгресу, зазначили у Пентагоні.

Останній пакет озброєнь для Україні був анонсований 27 грудня минулого року. Проте Міноборони США може виконати деякі зі своїх попередніх зобов’язань перед Києвом завдяки вже існуючим контрактам за програмою USAI (Ініціатива сприяння безпеці України), фінансування на які виділили ще раніше.

На відміну від програми президентських повноважень (PDA), яка дозволяє США швидко постачати зброю в Україну безпосередньо із власних складів, USAI передбачає замовлення обладнання у виробників.

Цю програму використовували для підтримки ЗСУ у довгостроковій перспективі. Але наразі все фінансування для неї вичерпано, а коштів на нові закупівлі у Пентагону не лишилося, поки їх не затвердить Конгрес.

Читайте також: Ситуація на полі бою є важкою, але не варто недооцінювати Україну - Столтенберг

За словами речника Міноборони США Джеффа Юргенсена, кожен контракт USAI має певний період виконання, терміни виробництва та доставки. Він додав, що, згідно із умовами цих контрактів, виробництво та постачання в Україну 155-мм боєприпасів, систем ППО NASAMs, Джавелін, Стінгерів, ракет для HIMARS (GMRLS), а також низки дронів та антидронової зброї триває.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-