Камишін закликав країни НАТО закупити мільйон дронів в українських виробників

Камишін закликав країни НАТО закупити мільйон дронів в українських виробників

Укрінформ
Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції закликав країни НАТО закупити для України обіцяні дрони в українских виробників.

Про це міністр повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вчора Єнс Столтенберг оголосив, що країни НАТО готові поставити Україні мільйон дронів - і я, як і кожен українець, вдячний за цю підтримку. Сьогодні на Мюнхенській безпековій конференції від імені всієї української оборонки закликав НАТО закупити цей мільйон дронів в українських виробників», - зазначив Камишін.

Читайте також: Мільйон дронів та коаліція з розмінування: про що домовилися під час Ради Україна-НАТО

Він наголосив, що в Україні достатньо потужностей, технологій та інженерів, і ми можемо виготовляти не тільки дешеві FPV-дрони, а й безпілотники, здатні долати понад 1000 км.

«…а ще наземні та морські. Бойові та евакуаційні, розвідувальні та ударні. Ефективність наших дронів доведена на фронті, а їхня вартість максимально конкурентна», - зауважив міністр.

Читайте також: Майже всі удари по цілях у РФ були зі зброї українського виробництва - Камишін

Як повідомлялося, Велика Британія поставить Україні тисячі безпілотників, зокрема FPV-дрони, очоливши спільно з Латвією міжнародну коаліцію з надання Україні безпілотників.

Фото: Мінстратегпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-