Мільйон дронів та коаліція з розмінування: про що домовилися під час Ради Україна-НАТО

Мільйон дронів та коаліція з розмінування: про що домовилися під час Ради Україна-НАТО

Укрінформ
Міністри оборони країн НАТО, які зустрілися у Брюсселі в рамках Північноатлантичної ради, в ході засідання Ради Україна-НАТО підтвердили рішучість у продовженні військової допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії.

Про це в четвер у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр оборони Умєров поінформував союзників про розвиток подій на місцях та порушив тему продовження підтримки. Протягом кількох минулих днів союзники анонсували нові пакети допомоги, включаючи Канаду, Фінляндію й Норвегію, які постачатимуть запасні частини, обладнання для F-16 та засоби протиповітряної оборони. Група країн-союзниць поєднує зусилля в рамках заклику поставити 1 мільйон дронів для України. Ще 20 країн-союзниць погодилися сформувати коаліцію з розмінування. Все це допоможе зберегти життя українців», - зазначив Столтенберг.

Керівник альянсу зауважив, що разом союзники по НАТО доставляють 99 відсотків всієї військової допомоги, що надходить в Україну. Продовження цих зобов’язань є критично важливим для того, щоб Україна могла зберегти свободу.

Читайте також: Bloomberg: Туреччина хоче «запевнень» від Рютте перед його можливим призначенням генсеком НАТО

«З початку російського вторгнення Сполучені Штати надали Україні близько 75 мільярдів доларів у вимірі військової, фінансової та гуманітарної допомоги. Всі союзники і партнери по НАТО надали такої допомоги на суму більше 100 мільярдів доларів. Тож наша підтримка є дійсним прикладом трансатлантичного розподілу навантаження, і це дозволяє вносити зміни (на полі бою) щодня», - додав генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, 15 лютого в Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони країн альянсу, в рамках якої проведено засідання Ради Україна-НАТО. Міністр оборони Рустем Умєров узяв участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-