Виробництво дронів і РЕБ: Шмигаль назвав кроки, які вже зробила Україна

Виробництво дронів і РЕБ: Шмигаль назвав кроки, які вже зробила Україна

Укрінформ
Україна масштабувала виробництво дронів у сто разів завдяки ефективному законодавчому регулюванню – вже ухвалено 20 законів та підзаконних актів.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час засідання уряду у вівторок, яке відбулося на сході України, передає Укрінформ.

Шмигаль зазначив, що мета України - зростання українського оборонно-промислового комплексу на базі інноваційності й технологічності. На його переконання, сучасна зброя, яка вражає ворога, – це ключ до майбутньої перемоги.

"Насамперед ідеться про розробки кластеру Defence Tech, про масштабування виробництва дронів різних категорій, РЕБ та інших потрібних фронту засобів.

Читайте також: Шмигаль доручив Міноборони прискорити спрощення обліку військового майна

Держава здійснила справжню революцію в регулюванні створення безпілотників. Ухвалили 20 законів та підзаконних актів, і завдяки цьому масштабували виробництво у сто разів. Прибрана бюрократія, є реальна конкуренція близько двохсот приватних компаній у сфері БпЛА", – підкреслив Прем‘єр-міністр.

Він поінформував, що в цьогорічному державному бюджеті передбачено 40 мільярдів гривень на закупівлю дронів. "І це ще не межа", – зауважив Шмигаль.

Очільник українського уряду наголосив, що новітні розробки вже змінюють хід війни.

"Морські дрони паралізували ворожий флот на Чорному морі та гарантували безпеку водного логістичного коридору. Ударні дрони лише за пів року вразили понад 14 тисяч цілей: російську техніку, ППО, РЕБ та укріплення", – додав він.

Читайте також: Оборонний ресурс цьогоріч становить понад 22% ВВП України - Шмигаль

У цьому контексті Прем’єр-міністр нагадав, що 6 лютого Президент Володимир Зеленський своїм указом доручив створити Сили безпілотних систем як окремий рід українських військ.

"Таким чином потенціал дронів у взаємодії з іншими родами військ буде використаний максимально", – резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна цьогоріч виготовить тисячі безпілотників дальнього радіусу дії, здатних завдавати глибоких ударів по Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-