Шмигаль доручив Міноборони прискорити спрощення обліку військового майна

Шмигаль доручив Міноборони прискорити спрощення обліку військового майна

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству оборони в стислі терміни продовжити спрощення обліку військового майна.

Про це він повідомив під час засідання уряду, яке відбулося на сході України у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Наша мета – дебюрократизація армії. Вже спрощений облік військового майна. Командири не витрачатимуть більшість свого часу на заповнення документів. Облік буде відбуватися в електронній формі. Важливо, щоб перехід від паперу до цифри відбувся впорядковано та швидко. Також мною надано доручення Міністерству оборони в стислі терміни продовжити спрощення", – сказав Шмигаль.

За його словами, ідеться про те, що командири мають отримати право списувати військове майно своїм наказом без погодження з вищими посадовцями. Прем’єр-міністр уточнив, що це стосується майна вартістю до 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – орієнтовно 1,7 млн грн.

Читайте також: Командири військових частин отримали повноваження на списання майна - Умєров

"Ці норми не будуть поширюватись безпосередньо на зброю, але дають можливість списувати без зайвої тяганини знищені дрони, боєприпаси, автомобілі та інше майно. Таким чином, офіцери зосередяться на виконанні бойових завдань, а не на бюрократичній переписці", – підкреслив очільник українського уряду.

Шмигаль подякував усім, хто боронить Україну, хто працює на оборону та забезпечення армії, а також висловив вдячний партнерам за солідарність у військовій підтримці.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ, що впроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна, а саме: аптечок, сумок і наплічників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-