Снаряди для України: Кулеба назвав три термінові кроки, яких очікує від ЄС

Снаряди для України: Кулеба назвав три термінові кроки, яких очікує від ЄС

Укрінформ
Україна очікує від Євросоюзу трьох термінових кроків щодо збільшення обсягів постачання артилерійських снарядів для потреб ЗСУ.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу наголосити на трьох термінових кроках, яких ми очікуємо від ЄС для збільшення обсягів постачання артилерійських снарядів до України для потреб фронту. По-перше, закликаємо уряди країн ЄС підписувати довгострокові контракти з оборонними компаніями, щоб сприяти нарощуванню виробничих потужностей цими компаніями», - сказав Кулеба.

Він додав, що ці компанії інвестують гроші у збільшення виробництва, що суттєво пришвидшить постачання снарядів в Україну.

«Другий крок - потрібно усунути всі регуляторні бар’єри для взаємодії оборонних компаній Європи між собою, європейських та українських компаній, щоб не було жодних адміністративних і правових перешкод для взаємодії між ними і для нарощування виробництва», - зазначив очільник МЗС.

Як третій крок він назвав необхідність стимулювати переговори європейських компаній та урядів з третіми країнами, щоб реструктурувати та переорієнтувати наявні контракти щодо постачання снарядів для України.

«В цю ж категорію підпадає ще одна дія – потрібно нарощувати імпорт боєприпасів з третіх країн, з їхніх складів, з їхніх виробничих потужностей. Якщо діяти комплексно на всіх цих треках, то збільшення артилерійських снарядів на фронті стане відчутним, і все це є в зоні досяжності», - вважає міністр.

Читайте також: Rheinmetall обіцяє Україні десятки тисяч боєприпасів і військову техніку цього та наступного року

За словами Кулеби, баланс з Росією щодо використання артилерійських снарядів буде вирівняно, якщо будуть докладені ці комплексні зусилля.

«Я хочу, щоб кожний український солдат знав, що щодня в Брюсселі, в Києві і в інших столицях ведеться одна робота – як доставити більше снарядів до України, до цього українського солдата», - запевнив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС розраховує надати Україні до кінця року 1 млн 155 тис. артилерійських снарядів завдяки зростанню спроможності оборонно-промислового комплексу країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-