Заступниця Генсека ООН вказала Росії, що обстріл Лисичанська пов'язаний із російською окупацією

Заступниця Генсека ООН вказала Росії, що обстріл Лисичанська пов'язаний із російською окупацією

Укрінформ
Лисичанськ, де загинули 28 осіб під час обстрілу 3 лютого, перебуває в тимчасовій окупації Росії, яка веде війну проти України.

Про це заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло нагадала російській делегації під час засідання Радбезу ООН, скликаного Москвою з приводу удару по окупованому Лисичанську, передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, .

Водночас, за її словами, в останні кілька тижнів повідомляється про посилення російських ударів по території України.

Учора, нагадала Дікарло, у Херсоні були вбиті четверо мирних жителів і ще один загинув у Сумській області. Напади, що призвели до жертв серед цивільного населення, були вчинені в Донецькій і Харківській областях, додала вона.

Минулого тижня відбулася значна ескалація насильства, обстріляні були численні населені пункти, головним чином у Запорізькій області, зазначила Дікарло. Унаслідок нападів загинули 12 мирних жителів і ще 60 зазнали поранень.

«Сьогодні надійшло повідомлення про те, що було вбито двомісячне немовля, а його мати була поранена, коли ракета влучила у готель у селі Золочів на Харківщині. Ще дві жінки зазнали поранення», - підкреслила заступниця Генсека.

Читайте також: Штати в ООН: Росія відповідальна за наслідки своєї війни, в тому числі за трагедію в Лисичанську

За словами Дікарло, з лютого 2022 року Управління Верховного комісара з прав людини зареєструвало 30 041 жертву серед цивільного населення: вбиті 10 382 осіб, зокрема 579 дітей, поранено - 19 659, у тому числі 1285 дітей. Кількість жертв серед цивільного населення в Україні значно зросла у грудні та січні порівняно з попередніми місяцями, зауважила вона.

Лише в січні були вбиті 158 цивільних осіб та 483 поранені.

Також заступниця Генсека розповіла, що 15 січня ООН запросила в донорів $4,2 мільярда на підтримку постраждалих від війни громад в Україні, а також українських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, Росія скликала у вівторок термінове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення обстрілу Лисичанська 3 лютого, внаслідок якого була знищена частина колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-