У міноборони Німеччини позитивно оцінюють перспективи ЗСУ на фронті

У міноборони Німеччини позитивно оцінюють перспективи ЗСУ на фронті

Укрінформ
У Бундесвері оптимістично налаштовані щодо можливостей ЗСУ завдати поразки російській армії з огляду на ту зброю, яку вони отримують від партнерів.

Про це в інтерв’ю радіо RND сказав очільник Спецштабу по Україні в Міністерстві оборони ФРН, генерал-майор Крістіан Фройдінг, передає Укрінформ.

«Ми впевнені в тому, що спроможні і можуть зробити українські Збройні сили, тому що впевнені в цінності нашої підтримки, ... в єдності партнерів України, які працюють, щоб досягти результату, якого ми всі хочемо», - сказав Фройдінг.

Він звернув увагу на те, що обидві сторони ведуть інтенсивні дії і подекуди воюють за кожен метр – піхотою і танками, безпілотниками, артилерією, а також далекосяжними засобами проникнення вглиб території противника, щоб знищити його матеріально-технічні можливості та керівні центри.

Прикрашати ситуацію з браком боєприпасів у ЗСУ генерал не став, він визнав, що це є критичним моментом і центральним питанням підтримки Заходу. Однак зауважив, що не лише цифри відіграють роль.

Читайте також: Україна і Німеччина можуть підписати угоду про гарантії безпеки цього місяця - ЗМІ

«Більшість систем, які зараз використовує Україна, набагато точніші за російські. Це також означає, що їм (українцям) потрібно менше боєприпасів», - зауважив представник Міноборони.

За його словами, Німеччина поставила набагато більше зброї, ніж хтось міг подумати на початку війни, й цього року планує збільшити постачання артилерійських боєприпасів більш ніж удвічі.

Коментувати дискусію навколо крилатих ракет Taurus Фройдінг не став, але зазначив, що жодна окрема система зброї не є «срібною кулею» та не змінює правил гри.

«Більш важливим є те, що військове керівництво використовує те, що має в своєму розпорядженні, розумно поєднуючи та враховуючи варіанти противника. Військовий успіх походить від цього, а не від символічно зарядженої нібито диво-зброї», - заявив військовий.

У Німеччині спостерігають за дискусіями між військовим і політичним керівництвом України в аспекті можливих планів зміни головнокомандувача ЗСУ, що є ознакою демократичної держави. Водночас у ФРН «бажають Україні зберегти ту єдність, яка зробила її сильною у захисті своєї країни в останні місяці та роки, адже … в довгостроковій перспективі це (непорозуміння в керівництві) не приносить користі оборонним зусиллям», - сказав голова Спецштабу.

Читайте також: Берлін не обговорює з Києвом передачу Taurus Україні в межах «безпекових гарантій» - Пісторіус

На запитання, коли війна закінчиться офіцер відповів: «Це закінчиться, коли Україна виграє війну». Територіальна цілісність і суверенітет України мають залишатися керівним принципом політичних дій, додав він.

Як повідомлялося, Фройдінг координує підтримку України із Заходом і урядом у Києві. Неодноразово відвідував Україну. Спецштаб було утворено після початку Росією повномасштабної війни проти України.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-