Україна і Німеччина можуть підписати угоду про гарантії безпеки цього місяця - ЗМІ

Україна і Німеччина можуть підписати угоду про гарантії безпеки цього місяця - ЗМІ

Укрінформ
Німецько-українські переговори щодо двосторонньої угоди про безпеку між двома країнами просуваються, відповідний документ може бути підписаний цього місяця.

Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зазначила у коментарі виданню, що під час візиту до Берліна раніше цього тижня українська делегація напрацювала з німецькою стороною «проєкт угоди про двосторонні гарантії безпеки».

Текст «ще не узгоджений, але в основному готовий», сказала Стефанішина.

У Берліні джерела в урядових колах, на які посилається газета, заявили, що угода має бути підписана 16 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки в Берліні.

Запланована угода має стати частиною мережі двосторонніх угод у сфері безпеки, які покликані підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією, доки країна ще не є членом НАТО. Це рішення було ухвалено на полях саміту НАТО у Вільнюсі в липні минулого року.

Першу таку угоду було укладено з Лондоном у січні.

Читайте також: Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати, що вона серйозно налаштована - ОП

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц днями заявив, що підготовка двостороннього документу щодо безпекових гарантій добігає кінця, але не став конкретизувати.

Стефанішина перебувала з візитом у Берліні 1-2 лютого. У ці ж дні в столиці ФРН працювала делегація України для переговорів про безпекові гарантії на чолі із заступником Офісу Президента Ігорем Жовквою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-