Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні

Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги, в яку ввійшли броньована техніка, боєприпаси, зокрема ракети, та інше.

Перелік оприлюднено на сайті федерального уряду, передає Укрінформ.

Нова поставка включає 24 бронетранспортери (раніше вже було передано стільки ж), 4 автомобілі багатоцільового призначення на гусеничному ходу Bandvagn 206 (BV206) (раніше ЗСУ отримали таких 69), 1 мостоукладальник BIBER із запчастинами (вже використовуються 14 одиниць), 3 танки для розмінування WISENT 1 (загалом Україна має таких 19) і 14 спецпристроїв на танки для розмінування (раніше було передано 11).

Читайте також: Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Окрім того, пакет містить ракету для системи ППО IRIS-T, понад тисячу артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, систему проти морських мін, систему відеоспостереження Satcom (загалом таких надано 2 одиниці), 4 автомобілі для прикордонної служби (на додачу до 248), 450 ланцюгів протиковзання (на автомобілі) та 194 тисячі індивідуальних пайків харчування.

У нещодавньому інтерв’ю міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявляв, що Німеччина чи не щодня передає в Україну партії допомоги, навіть невеликі, щоб забезпечувати безперервну підтримку.

Як повідомлялося, 17 січня Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-