Європа має ухвалити сміливі рішення щодо України - Макрон

Європа має ухвалити сміливі рішення щодо України - Макрон

Укрінформ
Європа повинна ухвалити справедливі, сміливі та інноваційні рішення в найближчі місяці, щоб посилити військову підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це президент Франції Еммануель Макрон сказав під час візиту до Швеції у військовій академії Карлберга у присутності короля Карла XVI Густава.

"Ми повинні бути готові діяти, захищати і підтримувати Україну, що б не сталося, особливо під час американських президентських виборів у листопаді», - сказав Макрон, зазначивши, що ціна перемоги Росії буде надто високою для Європи.

Макрон заявив, що бачить Україну у майбутній архітектурі Європи, але Україна має значно посилити свою обороноздатність та суверенність.

Читайте також: Європа має бути готовою підтримати України у разі скорочення допомоги США - Макрон

«Саме тому наша підтримка українців є такою важливою - не лише для того, щоб запобігти війні з Росією, а й для того, щоб структурувати наше майбутнє: у нас немає майбутнього, якщо ми не в змозі контролювати наш безпековий клімат і нашу зброю», - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Макрон закликав європейців бути готовими підтримати Україну, щоб компенсувати можливе скорочення американської допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-