Росія купує на Тайвані верстати для ВПК в обхід санкцій - ЗМІ

Росія купує на Тайвані верстати для ВПК в обхід санкцій - ЗМІ

Укрінформ
Російська військова промисловість отримує сучасні верстати з Тайваню, незважаючи на введені Тайбеєм санкції.

Про це йдеться у спільному розслідуванні The Insider та тайванського видання тайванського The Reporter.

Після вторгнення в Україну 2022 року проти Росії введено безпрецедентну кількість західних санкцій. До багатьох із них приєднався і Тайвань, один із найбільших у світі виробників електроніки та мікрочіпів.

Проте, як з’ясувалося, з Тайваню продовжують постачати в Росії верстати для металообробки, які використовуються у військовій промисловості. Незважаючи на те, що місцева адміністрація заборонила такі поставки, верстати продовжують потрапляти до Росії через треті країни, переважно через Туреччину.

Перепродаж приносить виробникам та посередникам високий прибуток, випливає з матеріалів. Так верстат вартістю від 60 до 180 тисяч доларів у посередників у третіх країнах продали російському виробнику крилатих ракет і космічної техніки Корпорація "Комета" в Москві вже за мільйон доларів.

Читайте також: Путін дозволив «ключовим підприємствам» приховувати інформацію про роботу

Видання наводить розповідь анонімного співробітника промислової асоціації Тайваню, який побував на виставці обладнання у континентальному Китаї у 2023 році. На тлі низького через кризу попиту з боку Китаю виставку було заповнено російськими покупцями, готовими купувати верстати на місці та за готівку.

Як повідомлялося, минулого року Росія імпортувала американських та європейських мікросхем на суму 1,7 мільярда доларів, незважаючи на санкції, покликані перешкодити Путіну заволодіти технологіями, які використовуються для ведення війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-