Штати в ООН: Росія намагається перекласти відповідальність за наслідки своєї війни в Україні

Штати в ООН: Росія намагається перекласти відповідальність за наслідки своєї війни в Україні

Укрінформ
США звинуватили Росію у спробі перекласти на Україну відповідальність за наслідки розв’язаної Кремлем війни через той поспіх, з яким російська делегація скликала Радбез ООН після падіння Іл-76 в Бєлгородській області.

З відповідною заявою виступив у четвер заступник постійного представника США при ООН посол Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Поспіх Росії скликати засідання Ради цілком відповідає моделі з російського підручника, з якою ми всі знайомі. РФ неодноразово намагалася перекласти на інших відповідальність за трагедії безглуздої війни за вибором, наче вона є жертвою, а не агресором», - зауважив представник американської дипломатії.

Він підкреслив, що зараз міжнародна спільнота намагається зібрати факти та з’ясувати деталі катастрофи. Однак в будь-якому разі, Кремль «несе повну й остаточну відповідальність за початок і продовження цієї війни». Крім того, за словами Вуда, російські військові також мають відповідати за вчинені ними воєнні злочини та інші звірства.

«Висловлювання стурбованості та спроби російських представників справити серозне ставлення до мандату Ради щодо підтримання міжнародного миру та безпеки є марними, бо Росія продовжує чинити агресію та невимовні звірства проти українських громадян», - підкреслив представник США.

Читайте також: Літак під Бєлгородом був збитий в контексті російського вторгнення в Україну - ООН

Він також закликав міжнародну спільноту надалі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

«Не можна дозволити Кремлю досягти успіху в його спробі стерти незалежну Україну з карти та підкорити її народ»,- наголосив Вуд.

Як повідомляв Укрінформ, Росія в четвер скликала термінове засідання РБ ООН для обговорення катастрофи в Бєлгородській області літака Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки й десанту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-