Британія хоче отримати від ФРН Taurus, а натомість передати Україні Storm Shadow - ЗМІ

Британія хоче отримати від ФРН Taurus, а натомість передати Україні Storm Shadow - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія запропонувала Німеччині вихід із глухого кута в питанні, пов'язаному з постачанням Україні крилатих ракет Taurus. 

Про це пише німецьке видання Handelsblatt, передає Укрінформ.

Як зазначається, суть пропозиції така. ФРН могла б експортувати Taurus до Великої Британії. Натомість Лондон передав би Києву крилаті ракети Storm Shadow, повідомляє видання з посиланням на дипломатів і урядовців. Ця пропозиція була передана вже кілька тижнів тому, однак у відомстві Шольца її не коментують.

Утім, зауважує видання, Україна все одно не отримає німецьких крилатих ракет Taurus, про що просить місяцями. Зокрема, голова комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн зазначила, що обмін не мав би сенсу, адже Storm Shadow не є рівноцінною заміною.

Читайте також: Німецький політик пояснив, чому Бундестаг не підтримав передачу Taurus Україні

Тим часом Україна продовжує переговори з ФРН про можливе постачання Taurus, сказав напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Bild. Він запевнив, що ця система Україні потрібна не для нападу на Москву, а для знищення російської військової інфраструктури на окупованій Росією території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-