Німецький політик пояснив, чому Бундестаг не підтримав передачу Taurus Україні

Німецький політик пояснив, чому Бундестаг не підтримав передачу Taurus Україні

Ексклюзив
Укрінформ
У німецькій політиці багато хто підтримує ідею передачі Україні крилатих ракет Taurus - як консервативна опозиція, яка постійно цього вимагає, так і чимало представників партій, які входять у правлячу коаліцію.

Утім, під час нещодавнього голосування в Бундестазі з цього питання відповідна пропозиція блоку ХДС/ХСС отримала голоси лише самої цієї фракції. Чому її не підтримали представники Соціал-демократичної, ліберальної і «Зеленої» партії в інтерв'ю Укрінформу розповів голова комітету в закордонних справах німецького парламенту, член СДПН Міхаель Рот.

За його словами, справа - в парламентській традиції.

«У питаннях, які є суперечливими в правлячій коаліції, не прийнято голосувати за пропозиції, внесені опозицією. Комусь це може не подобатися. Але якби ми не діяли так, дієздатність уряду в Німеччині опинилася б під великою загрозою», - сказав Рот.

Читайте також: Виробник Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання Україні

При цьому він запевнив, що сам особисто «однозначно підтримує поставку Taurus».

Депутат переконаний, що все, що потрібно Україні в її оборонній боротьбі, для звільнення загарбаних Росією територій, має бути їй надано.

Водночас Рот зауважив, що дуже багато прихильників ідеї передачі ракет, на жаль, марно вважають, що як тільки ЗСУ отримають Taurus, «то проблем більше не буде, і ми зможемо нарешті зупинити Росію».

Україні, нагадав він, потрібно набагато більше: боєприпаси, запчастини для ремонту знищеної або пошкодженої військової техніки, системи ППО, танки тощо.

«Отже, неможливо зробити це (перемогти) за допомогою лише однієї системи зброї - Taurus», - резюмував депутат.

Читайте також: У Берліні активісти вимагали передати Україні Taurus та іншу зброю

Він також закликав «бути трохи більш справедливими» в критиці Німеччини.

Нагадаємо, Україна просить ФРН передати їй ракети Taurus з весни минулого року. Уряд досі вагається з ухваленням цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-