Остін відкрив засідання «Рамштайну» в онлайн-форматі

Остін відкрив засідання «Рамштайну» в онлайн-форматі

Оновлено
Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, яке цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції.

Глава Пентагону звернувся до учасників зустрічі зі вступним словом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Міністр оборони США наголосив, що Сполучені Штати, а також вся міжнародна коаліція, яка налічує близько 50 союзників та партнерів, залишаються відданими підтримці України в її боротьбі з російською агресією.

«Боротьба України важлива для всіх наших країн… Путін продовжує жертвувати приголомшливою кількістю російських військовослужбовців… і сподівається, що ракети та безпілотники деморалізують український народ і зломлять бойовий дух українських військових. Тому я закликаю цю групу… надати Україні більше рятівних наземних систем протиповітряної оборони та перехоплювачів», – сказав Остін.

«Якщо ми втратимо самовладання, якщо здригнемося, якщо нам не вдасться стримати інших потенційних агресорів, то тільки спровокуємо ще більше кровопролиття і ще більший хаос», – зазначив Остін.

Таким чином, суверенна Україна має вирішальне значення для глобальної безпеки, наголосив він.

«І ми не повинні вагатися в нашій підтримці України», – додав глава Пентагону, нагадавши, що 27 грудня Сполучені Штати оголосили про виділення пакету допомоги в розмірі 250 млн дол. для задоволення нагальних потреб України в галузі безпеки.

Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над моніторингом і звітністю американської допомоги Україні, зазначив міністр. «І ми не бачили жодних достовірних доказів неправильного використання або незаконного перенаправлення американського озброєння, наданого Україні», – наголосив він.

Остін подякував союзникам і партнерам, які оголосили про нові пакети довгострокової допомоги в галузі безпеки. Він назвав Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Нідерланди, Норвегію, Швеці та Велику Британію. «Разом ці зобов'язання становитимуть мільярди доларів додаткової військової допомоги Україні», – зауважив Остін.

Він підкреслив, що США допомагатимуть «зміцненню оборонно-промислової бази України, як для активізації поточної боротьби, так і для посилення довгострокового стримування».

Читайте також: Сьогоднішнє засідання групи «Рамштайн» буде присвячене довгостроковим потребам України

Крім того, Остін подякував учасникам коаліції, до якої входять Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Литва, Люксембург та Нідерланди, Норвегія та Велика Британія.

«Разом наші союзники та партнери створили шість коаліційних сил для підтримки військово-повітряних сил України, наземної протиповітряної оборони, артилерії, морської безпеки, розмінування та інформаційних технологій», – пояснив він, нагадавши, що Сполучені Штати спільно з Францією очолюють коаліцію щодо артилерії, а також спільно з Данією і Нідерландами – коаліцію з ВПС.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч у форматі «Рамштайн» відбувається на тлі невизначеності в Конгресі США, який досі не може ухвалити запит президента Джо Байдена на додаткові потреби національної безпеки. Запит містить, у тому числі, понад 60 млрд дол. на підтримку України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-